Iz de cupă europeană sub fileul zălăuan

Deşi nu a avut un parcurs foarte bun în sezonul regulat, obţinând calificarea în play-off în ultima etapă, SCM Zalău ar putea da lovitura în partea a doua a campionatului. Formaţia de la poalele Meseşului a obţinut sâmbătă o victorie foarte importantă pe terenul Craiovei, în primul duel din faza a II-a a play-off-ului. Rămasă în grupa pentru stabilirea locurilor 5 – 8, echipa zălăuană se duelează în faza a II-a cu ocupanta locului 5, SCMU Craiova.

Sistemul de desfăşurare este „cel mai bun din trei meciuri”, prima partidă fiind câştigată sâmbătă, în Bănie, cu 3 – 1 de SCM Zalău.

„Poate pe unii i-a surprins această victorie, dar dacă ne uităm la rezultatele dintre cele două echipe din sezonul regulat, nu cred că surprinde victoria noastră. La Zalău am câştigat, iar la Craiova am pierdut după ce am avut trei mingi de meci în decisiv. Băieţii dau dovadă de seriozitate la antrenamente şi au atitudine şi în timpul meciurilor. Suntem pe o pantă ascendentă şi, de ce nu, ne dorim să prindem locul cinci, care ne duce în cupele europene”, ne-a declarat managerul Adrian Feher.

Meciul cu numărul 2 dintre SCM Zalău şi SCMU Craiova este programat miercuri, 10 aprilie, de la ora 18, în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”, iar în cazul unei victorii a Zalăului, formaţia pregătită de estonianul Rainer Vassiljev va evolua în finala pentru locurile 5 – 6, unde va întâlni câştigătoarea dintre Steaua Bucureşti şi CSM Constanţa.

Dacă va trece de Craiova, echipa zălăuană va juca pentru un loc în cupele europene, acolo unde, ultima dată a evoluat în 2021. În urmă cu trei ani, zălăuani au jucat în Cupa CEV, fiind eliminaţi în 16-imi de Modena, iar de această dată, dacă vor ocupa locul cinci la finalul campionatului, vor accede în Cupa Challenge.

One Thought to “Iz de cupă europeană sub fileul zălăuan”

  1. […] este „cel mai bun din trei meciuri”, prima partidă fiind… Articolul Iz de cupă europeană sub fileul zălăuan apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment